Току-що чух в новините за поредното кампанийно награждаване на поредната партида бугарски интелектуалци.
Та се сетих, че пак сме в навечерието на поредното голямо лигавене.
Ще се явяват отново разни сълзливи мутри по талавизията, да ми дрънкат патетично за втората по интелигентност нация в света.
Я си признайте - а знаете ли как е точно официалното название на празника?!?
Ама без да правите справки в мрежата!
И само не ми казвайте "св.св."!!!
Който е искал да празнува "св.св." - да ги е празнувал на 11-май - тогава е денят на въпросните двама светии - както за католици, така и за православни - значи - който иска да ги чества именно като светии - да ги е чествал тогава.
24-ти май - това е съвсем друга работа - тогава даже не честваме толкова тези двамата (които, разбира се, са създали всичко друго, само не и азбуката, на която пиша в момента), колкото един масов духовен експеримент, провокиран, разбира се, от едни чисто политически съображения (което не го прави по-малко значим). "Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост" - това си звучи и достатъчно красиво, и достатъчно поетично, а и е изпълнено със смисъл - за какво, по ангелите, ни е да замесваме тия буквички - "св.св."?!?
И - когато гледаме и слушаме превземките на гадните муцуни по повод празника - да не забравяме, че вече образованието получава само по 75% от предвиденото финансиране; останалото - в края на годината - ако има пари.
А колко учудени биха били двамата византийски дипломати, ако знаеха, че един ден някаква си България ще ги слави толкова...
Сигурно толкова, колкото би бил учуден (иначе сричащият на български език) Васил Априлов, ако можеше да види в каква машина за обогатяване на всевъзможни тарикати се е превърнало днес българското образование.
Храмът на образованието и науката днес е поруган.
Народ, който се примирява с това, не заслужава бъдеще.

Виж с това, че СДС са силните не съм съгласен. Парите винаги са били и си