Премахни рекламите
игри
Споделете тази страница!

Самоврътки по Самолетски

Модератор: Модератори

Самоврътки по Самолетски

Мнениеот toplomer » Пон Дек 21, 2009 8:09 pm

За цигари става дума biggrin

От днес и аз минах на самоврътки. Самолет ме черпи на срещата и много ми харесаха. Обзаведох се с машинка, тютюн. Взех си пълначка и патрони с филтър, че ми се вижда по-лесно за правене. По-нататък може да пробвам и листчетата. Не намерих неговия тютюн и си взех някакъв "Ред Бул".

Сега за сметката. Веднага направих експеримент. biggrin Една обикновена цигара с филтър тежи около 0.84 грама. Патронът /хартийката/ с филтъра - 0.24 грама. Направена цигара, добре натъпкана излиза 1.15 грама. Според мен това означава, че в готовите цигари има разни по-леки от тютюна боклуци. Като направя сметката с тези грамажи, една направена цигара ми излиза около 20 стотинки, а готовата - 15 ст /става дума за Асос/. Така, че не е по-изгодно, даже обратното. Но за сметка на това ароматът е фантастичен! Изпуших с кеф две цигарки и сега в стаята мирише приятно.

Горещо препоръчвам на всеки, който иска да си направи благо на душата!! nazdrave
toplomer

Re: Самоврътки по Самолетски

Мнениеот Рошльо » Пон Дек 21, 2009 8:59 pm

toplomer написа:За цигари става дума biggrin

От днес и аз минах на самоврътки. Самолет ме черпи на срещата и много ми харесаха. Обзаведох се с машинка, тютюн. Взех си пълначка и патрони с филтър, че ми се вижда по-лесно за правене. По-нататък може да пробвам и листчетата. Не намерих неговия тютюн и си взех някакъв "Ред Бул".

Сега за сметката. Веднага направих експеримент. biggrin Една обикновена цигара с филтър тежи около 0.84 грама. Патронът /хартийката/ с филтъра - 0.24 грама. Направена цигара, добре натъпкана излиза 1.15 грама. Според мен това означава, че в готовите цигари има разни по-леки от тютюна боклуци. Като направя сметката с тези грамажи, една направена цигара ми излиза около 20 стотинки, а готовата - 15 ст /става дума за Асос/. Така, че не е по-изгодно, даже обратното. Но за сметка на това ароматът е фантастичен! Изпуших с кеф две цигарки и сега в стаята мирише приятно.

Горещо препоръчвам на всеки, който иска да си направи благо на душата!! nazdrave

Чакай сега, че не разбрах. Тази пълначка е различна от онази, дето я гледахме онази вечер, така ли? И филтри има?
А кое е по-лесното, самото правене? Как я пълниш?

Аз съвсем сериозно живо се интересувам.

П.П. На новите цени определено ще е по-изгодно, освен по-приятно.
Аватар
Рошльо

Мнениеот toplomer » Пон Дек 21, 2009 9:13 pm

Различна е. При тази, която ни показа Самолет, навиваш цигарата и трябва да придобиеш някакво умение. Моята има едно улейче, което пълниш с тютюн. На единия край има нещо като пластмасова фунийка, на която нанизваш празната цигара. Дърпаш плъзгача и това е, цигарата е готова.
Надявам се сега да понамаля цигарите. Пушенето така се превръща в ритуал - вадиш кесията с тутуна, пълниш, па чак тогава пушиш. Преди цигарите ми бяха на една ръка разстояние. Пресегна се и паля, дори и да не ми се пуши и ги наставях между 40 и 60 на ден. Сега няма да мога цял ден да пълня цигари, та ще поразредя. Вкусът им е много по-добър така, че не ми се пуши от готовите. Поне засега biggrin
toplomer

Мнениеот Severina » Пон Дек 21, 2009 9:34 pm

toplomer написа:Надявам се сега да понамаля цигарите. Пушенето така се превръща в ритуал - вадиш кесията с тутуна, пълниш, па чак тогава пушиш. Преди цигарите ми бяха на една ръка разстояние. Пресегна се и паля, дори и да не ми се пуши и ги наставях между 40 и 60 на ден. Сега няма да мога цял ден да пълня цигари, та ще поразредя. Вкусът им е много по-добър така, че не ми се пуши от готовите. Поне засега biggrin

Това е идея наистина. На мен неговата ми беше малко силничка, обаче пък наистина беше добре. А и това да вадиш, да пълниш, да правиш и т.н. вместо наготово наистина ще повлияе неминуемо на количеството. Щот и аз ги пуша по инерция..
Еее-ех, Сами.. biggrin
Лев Абалкин: "Ако нещо не може, но много, много искаш - значи може!" :-)
Аватар
Severina

Мнениеот Рошльо » Пон Дек 21, 2009 9:36 pm

toplomer написа:Различна е. При тази, която ни показа Самолет, навиваш цигарата и трябва да придобиеш някакво умение. Моята има едно улейче, което пълниш с тютюн. На единия край има нещо като пластмасова фунийка, на която нанизваш празната цигара. Дърпаш плъзгача и това е, цигарата е готова.
Надявам се сега да понамаля цигарите. Пушенето така се превръща в ритуал - вадиш кесията с тутуна, пълниш, па чак тогава пушиш. Преди цигарите ми бяха на една ръка разстояние. Пресегна се и паля, дори и да не ми се пуши и ги наставях между 40 и 60 на ден. Сега няма да мога цял ден да пълня цигари, та ще поразредя. Вкусът им е много по-добър така, че не ми се пуши от готовите. Поне засега biggrin

Дай инфо къде точно се сдоби с тая играчка. Не че ще ги намаля чувствително - цял един ден сигурно само цигари ще правя, но поне ще ми е кеф да ги пуша и ще ги ценя повече. biggrin
Аватар
Рошльо

Мнениеот toplomer » Пон Дек 21, 2009 9:45 pm

Рошльо написа:Дай инфо къде точно се сдоби с тая играчка. Не че ще ги намаля чувствително - цял един ден сигурно само цигари ще правя, но поне ще ми е кеф да ги пуша и ще ги ценя повече. biggrin

Взех ги от ъгъла на "Солунска" и "Витоша", но предполагам, че ги има и на други места. Сега проучвам из мрежата и събирам информация за тютюни biggrin Оказва се, че има и доста по-евтини. "Ред Бул" е средна класа. Има тютюни с всякакви аромати - ябълка, череша, праскова, но това е извращение. Видях и ароматизатор на тютюн. Ще гледам да го докарам като сливова, та с един куршум два заека biggrin
toplomer

Мнениеот lestr » Пон Дек 21, 2009 9:55 pm

toplomer написа:
Рошльо написа:Дай инфо къде точно се сдоби с тая играчка. Не че ще ги намаля чувствително - цял един ден сигурно само цигари ще правя, но поне ще ми е кеф да ги пуша и ще ги ценя повече. biggrin

Взех ги от ъгъла на "Солунска" и "Витоша", но предполагам, че ги има и на други места. Сега проучвам из мрежата и събирам информация за тютюни biggrin Оказва се, че има и доста по-евтини. "Ред Бул" е средна класа. Има тютюни с всякакви аромати - ябълка, череша, праскова, но това е извращение. Видях и ароматизатор на тютюн. Ще гледам да го докарам като сливова, та с един куршум два заека biggrin

Темата е много интересна, защото и аз съм на 2.5-3 кутии на ден.

Предната седмица в Токуда ме уплашиха с кръвното /165/110/, а някакъв кардиолог-идиот ми заяви право в лицето, че ако не ги спра веднага, до две години получавам или инфарт, или инсулт.

Не му повярвах.

Като знам какъв млад инженер бях, не вярвам на млади доктори...
lestr

Мнениеот toplomer » Пон Дек 21, 2009 10:01 pm

lestr написа:Темата е много интересна, защото и аз съм на 2.5-3 кутии на ден.

Предната седмица в Токуда ме уплашиха с кръвното /165/110/, а някакъв кардиолог-идиот ми заяви право в лицето, че ако не ги спра веднага, до две години получавам или инфарт, или инсулт.

Не му повярвах.

Аз вярвам само на шурея biggrin Според него и цигарите са вредни, но ми забранява пиенето. Той е непушач.
Вярно, аз съм с ниско кръвно и при мен проблемите са други, ама това, дето си приказват докторите е като прогнозата за времето. biggrin
toplomer

Мнениеот lestr » Пон Дек 21, 2009 10:07 pm

toplomer написа:
lestr написа:Темата е много интересна, защото и аз съм на 2.5-3 кутии на ден.

Не му повярвах.

Аз вярвам само на шурея biggrin Според него и цигарите са вредни, но ми забранява пиенето. Той е непушач.
Вярно, аз съм с ниско кръвно и при мен проблемите са други, ама това, дето си приказват докторите е като прогнозата за времето. biggrin

По-лошо!

Синоптиците понякога познават. smile

п.п. А за пиенето въобще не му вярвай!
lestr

Мнениеот toplomer » Пон Дек 21, 2009 10:14 pm

lestr написа:...
Синоптиците понякога познават. smile

п.п. А за пиенето въобще не му вярвай!

Ами аз не му и вярвам. Защото не е синоптик biggrin
Както ми забранява, така идва на гости с една бутилка коняк и докато не му видим дъното, не си тръгва biggrin

Тъкмо си свих една цигарка и сега ще блаженствам biggrin nazdrave
toplomer

Следваща

Назад към Дрън-дрън-дрънканици